2015. január 19., hétfő

8. nap - Ma valami különlegesre vágytam...

Nosza el is mentem vásárolni hozzá. Közben elgondolkodtam mivel lehetne még felönteni a cuccot, ami nem víz, és mégis egészséges. Erre jött a sugallat: zöld tea.
Vettem is szálas zöld teát (a tasakosat, filtereset nem javaslom ilyen célra) és még egy pár dolgot, majd itthon először a teát készítettem el. Vízforralóban felforraltam másfél liter vizet, majd kitöltve visszahűtöttem kb. 75 fokosra. Na jó, nem méricskéltem, de kb. annyi volt! :) Csippentettem bele a zöld teából jó 3-4 csipetnyit, majd 10 percig lefedve hagytam kioldódni. Felhasználás előtt pedig még vissza kellett hűteni teljesen hidegre, mert a meleg turmix nem igazán az ínyemre való.

Ma nem zöld készült, hanem szép sárga! :) Ilyen ni, mint a képen. Az íze pedig ... hm... hogy is fogalmazzak ... még Robinak is ízlett! Kért belőle! Szóval nagyon finom lett! (ha neki bejön) :)

A neve pedig: Sütőtökös-gránátalmás (sárga) turmix :)

Kb. 40 dkg sütőtök (nyersen)
1 avokádó
1 gránátalma magjai
1 narancs
3 banán
zöld tea

Ha minden érett, nem szükséges bele plusz édesítés, ha mégis kell, akkor méz, vagy datolya, vagy füge, ízlés szerint. A banántól és az avokádótól krémesen lágy lesz, a sütőtöktől pedig isteni színt kap! :)
Ilyen felöntve zöld teával, még a turmixolás előtt:

Ma szuper napom volt az ismételten szopornyicás idő ellenére. :) Sikerült egy rég húzódó dolognak a végére járnom, és ismét elfogott az a "kerek" érzés, mint ilyenkor mindig, amikor valamit igen jól megcsináltam. Szeretem ezt érezni, mert kellemes, és mert azt jelenti, hogy szépen alakulnak a dolgaim. Gyűjtögetem szorgalmasan a pipákat, hogy ez is kész, meg az is kész, és így egyre csökken bennem a stressz, vagyis az elvégzendő dologok miatti szorongás.


Ó, ma egész nap tündi-bündi voltam. Egyre jobban érzem magam a bőrömben, egyre jobb a hangulatom, egyre keskenyebb vagyok :D, és egyre inkább azt érzem nem is akarok visszaállni a régi táplálkozásra! Mondjuk nyomom magamba a szuggesztív pszichológiát rendesen! :) Ismét elkezdtem olvasni Victoria könyvét, nagyon inspiráló! Amikor olvasod úgy érzed, hogy ezentúl semmi mást nem vagy hajlandó megenni csak élő ételt! Javaslom, próbáld ki! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése