Dr. Howell leírja, hogy mi mindannyian egy bizonyos enzimszámmal jöttünk a világra. Amikor nyers zöldséget vagy gyümölcsöt eszünk, az emésztésünk alap esetben (ha valakinek nincsenek évtizedekig tartó egészségtelen táplálkozás miatt letapadva a bélbolyhai) könnyű, mert a nyers ételek tartalamazzák a megemésztésükhöz szükséges enzimeket is. Viszont mindannyiszor főtt ételet eszünk - amiben egy fia enzim sincs - a saját testünk értékes enzimjeit pocsékoljuk arra, hogy megemésszük a táplálékot. Ezért a főtt ételek fogyasztásával testünk enzimmennyisége csökken. Ez pedig azt eredményezi, hogy ráncosodunk, őszülünk, gyengülünk, megbetegszünk... Elgondolkodtató nem?

Az övé egy Spenótos-ananászos turmix lett.
1 csomag spenót
1 ananász
1 mangó
2 banán
4 nagy (áztatott) datolya
víz
Szépen megitta a bögrével, amit kiöntöttem neki. S miután megkóstolta, előirányozta, hogy olyan finom, hogy este is kérni fog! :) Na ilyen az amikor nem nyomjuk rá a másikra az akaratunkat, csak példát mutatunk. Persze több ízben is megkérdeztem kér-e, de nem sértődtem meg a nemleges válaszon, csak elfogadtam. És ma reggel, mivel "igen" volt a válasz, neki külön készítettem egy adagot! :)
Nekem pedig ezúttal egy Fűszeres-paradicsomos koktél került a pocimba!
4-5 paradicsom
3 zellerszár
bazsalikom
chili
lestyán
petrezselyem
bors
himalája só
Tudom, hogy élő fűszernövényekkel még átütőbb lett volna az íze, de nekem így is isteni volt! Bár jól belecsiliztem! :) Jó csípős lett, de én imádom a csípős ízt, így nem baj. Többször próbálkoztam már élő cserepes fűszernövényekkel, de sem kikeltetni nem sikerült, sem pedig megtartani a kész cserepes növényt. Így - jobb híján - por alakban tettem bele a fűszereket.
Elgondolkoztál már azon, hogy a bolti paradicsomlé mitől olyan intenzíven piros? Ez a lityi rózsaszín névre hallgat és igaz, hogy a zeller halványít rajta, hiszen "halványító zeller" a neve :D de enélkül sem lett volna élénk piros a színe, mint a boltinak.
Az íze kellemesen pikáns, sós-csípős íz, amire már ki voltam éhezve! Ha van kedved, próbáld ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése