Örömmel jelentem, a kitartásom töretlen! :) S az első napot kivéve, ami igazi sokk lehetett a szép testemnek (mindig szeretettel gondolok rá, különben nem csinálja azt, amit én akarok) nincsenek éhségrohamaim, kínzó kívánás valami "rendes" étel után, és ami külön szuper, nincsenek hangulatingadozásaim, ami meglepő. Remélem Robi is így gondolja. :D
De messze még a vége, könnyen vagyok vagány csaj így az elején! Majd a finisben nézz meg! :) Csak nehogy ráraboljak valami zsíros-cukor kombóra a nagy kihívás után! :) Mert sajnos hajlamos vagyok (mondjuk szépen: voltam!) elszaboltálni az eredményt.
Nos, a mai szépségem így mutat a kavarás előtt, s emígyen utána:
A hozzávalókon most sem agonizáltam túl sokat. Egy nagy marék spenót, 3-4 kisebb brokkoli ág, 3-4 szál petrezselyemlevél, 1 sárgarépa, 1 édes alma, 2 banán és "díszítésnek" ismét datolya került a tetejére. És persze nem árt vízzel felönteni az egészet.
Az íze most inkább zöldséges mint édes, a répa nagyon érződik, holott megint datolyával készült. Ha a turmixodba datolya is kerül, felejtsd el a hungarocell-tálcás cukrozott, vacak kis gubicsokat, amin semmi "anyag" csak mag az egész, inkább szerezz be Medjool vagy más néven királydatolyát, amit lehet kapni a piacon vagy a jobb zöldségeseknél, de lehet rendelni is a neten. Zongorázni lehet a különbséget a kettő között, meglátod!
Honnan ered a zöld turmix?
A zöld turmix, egy jelenleg Amerikában élő, orosz származású nő, Victoria Boutenko találmánya, aki A nyers étel csodája című könyv szerzője. A nyers étrendet ők honosították meg Amerikában. A könyvében leírja a családja milyen súlyos betegségekkel nézett szembe, amikor úgy döntöttek, hogy máról-holnapra áttérnek a nyers étrendre. A könyve igazán élvezetes, javaslom elolvasásra azoknak, akik jobban el szeretnének mélyedni a témában. Leírja a kezdeteket, a küzdelmeiket, a meg nem értést és a fantasztikus eredményeiket. Ami fiatalság, energikusság, vitalitás, életöröm, lelki béke.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuuqZK-UrwWtiU2Qc3og8f0B3Y_Lzs8LHxCxlwEv7GqY8WJjw7hG5nnOWqqXVww-vRWD8xJjRDt44X1w1ni0E8uUpych6Bm3W3LIP3wJrFlVr_b3PZoLUhjUlHnMHVSLPQ_fbABLVg2iM/s1600/828497_5.jpg)
Hogyan "működik"?
Victoria a kutatásai eredményeképpen rájött arra, hogy a zöld levelekben több a tápanyag, mint bármely más ételcsoportban, de ez, a növény sejtjeiben van elraktározva. Ahhoz pedig, hogy ehhez az értékes tápanyaghoz hozzájussunk, át kell törni a sejtfalat. Viszont a cellulóz, ami a zöld növények fő alkotóeleme, a világ egyik legerősebb molekuláris szerkezete. Tehát ezt áttörni nem olyan egyszerű feladat, hiszen nemigen lennénk képesek krémes állagúra rágni egy zöld levelet. Annál is inkább, mivel nem csak igen hosszadalmas lenne így az étkezés, de speciel én egy sor, sokkal izgalmasabb dolgot is el tudok képzelni, mint a zöld levelek órákig történő rágcsálása... gondolom így jött képbe a turmixgép!
Amikor Victoria olvasott arról, hogy mennyire egészséges ez a zöld ital, és először készített ilyet, akkor már 7 éve(!) nyers étrenden éltek, de érezték valami lényeges hiányzik belőle. Fogott egy nagy marék kelkáposztalevelet és összeturmixolta vízzel. Huuu nem irigylem! :) Ám a tömény zöldség szagától émelyegni kezdett, így hozzáadott még 4 banánt... és akkor elkezdődött a varázslat...
Valahol ekkor indult el a zöld turmix hódító útjára, mely Amerikában már egész mozgalommá fejlődött! Cégek, vállalkozások százai tűzték zászlajukra az egészséges életmód hirdetését, és a legendássá vált zöld turmix megismertetését és megszerettetését a világgal.
Nálam bevált a taktika! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése