2015. március 2., hétfő

Egy könnyű reggeli: Olajbogyós paprikakrém

Megkívántam az olajbogyót... hát megnéztem mi van itthon, és kitaláltam egy receptet hozzá. Aki szereti az olajbogyót, ezt garantálom, imádni fogja! :)

Olajbogyós paprikakrém

10 dkg (24 óráig áztatott majd szárított) dió
1 piros kaiforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
12 db olajbogyó (nekem zöld volt itthon, de jobb a fekete)
köménymag
himalája só

Az aprítógépbe először a diót tedd be és kavard meg párszor, hogy jól összetörjön, majd mehet hozzá a többi hozzávaló és a fűszerek.
Párszor megkergeted és készen is van.
Ez egy kis tálkára elegendő mennyiség. Beletöltheted, ahogy én, paprikába, paradicsomba, kenheted kenyérre, krékerre vagy zöldségre (pl. cukkíni szeletekre) ahogy tetszik. Sok mindenhez illik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése